Animal Assisted Intervention (AAI) seminar, Helsinki 31.8.-2.9.2018

Koira-avusteisen työskentelyn seminaari

The seminar information in English can be found at http://www.kasvatus-kuntoutuskoirat.fi/794-2/ 

Seminarieinformationen på svenska finns på http://www.kasvatus-kuntoutuskoirat.fi/794-2/

Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry järjestää kansainvälisen seminaarin kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä muille eläinavusteisesta työskentelystä kiinnostuneille
31.8.-2.9.2018 Helsingissä Valkeassa talossa (Ilkantie 4).
Seminaarin pääluennoitsijana toimii Melissa Winkle (USA).
Seminaarin kieli on pääosin englanti.

Perjantaina seminaarissa on luvassa yleisluentoja koira-avusteisesta työmuodosta ja viikonlopun aiheina on ammatillisia aiheita mm.

  • koira-avusteinen työskentely eri kohderyhmien parissa
  • koiran hyvinvointi
  • koiran kouluttaminen

Seminaarin tarkempi ohjelma: AAI2018-seminaari-ohjelma-vaaka-painomerkit-180823

Agenda Finnish Association for Dog Assisted Intervention 31 Aug- 2 Sep, 2018_Melissa Winkle agenda Finland

Olemme julkaisseet kyselylomakkeen, jolla kartoitetaan paikalle saapuvien demokoirien lisäksi osallistujien ilmoittautumisia eri luennoille ja workshoppeihin, joista osaan on rajoitettu osallistujamäärä. Olethan siis nopea mikäli haluat varmistaa paikkasi tietyssä workshopissa! Mikäli et ole saanut kyseistä sähköpostiviestiä, laitathan meille viestiä aaiseminar2018@kasvatus-kuntoutuskoirat.fi

Luennoitsijat

Melissa Winkle, OTR/L, FAOTA works with children and adults of all ages and abilities in Albuquerque, NM. Her private practice, Dogwood Therapy Services Inc. offers opportunities to improve independent living and vocational skills in natural and integrated community settings. Melissa is active in evaluation, intervention, consulting, international workshops, program development and research. Special interests include animal assisted interventions, assistance dogs as assistive technology options, and nature therapy. Melissa serves a number of local, national and international positions.

Muita mielenkiintoisia aiheita seminaariviikonlopulla kuulemme mm. Maria Maljasen The importance of body awareness in dog assisted-therapy/ Kehotietoisuuden merkitys koira-avusteisessa työtavassa. Anna Rimppi tulee puhumaan eläinavusteisen toiminnan laadusta, Iris Vainio Animal assisted interventions as a support for the communication of people with ASD ja Juuso Kela Koiran läsnäolon vaikutuksesta hammashoitotilanteessa. 

Seminaariohjelman kuvaus ja luennoitsijoiden esittelyt

Hintatiedot

Osallistumismaksu on:
Perjantai 75€
Lauantai 150€
Sunnuntai 150€
Kolmen päivän osallistumismaksu 375€
Kolmen päivän early bird hinta on 1.3.-31.5.2018 300€
Hintaan sisältyvät kyseisen päivän luennot ja workshopit sekä lounaat ja kahvit ohjelman mukaan.

Ilmottautuminen

Ilmoittautuminen alkaa 1.3.2018 ja kestää 15.8.2018 saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry seminaarin verkkokaupan Holvin kautta https://holvi.com/shop/aaiseminar2018/
Lisätietoja tapahtumasta Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry verkkosivuilta http://www.kasvatus-kuntoutuskoirat.fi/

Ilmoittauduttuasi saat vahvistussähköpostin (verkkokauppaostoksen kuitti), joka toimii seminaarin pääsylippuna. Seminaarin osallistujamäärä on rajattu.

Ilmoittautuminen on sitova, kun olet maksanut ilmoittautumismaksun verkkokaupassa. Ilmoittautumismaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan.
Mikäli haluat, että ilmoittautumismaksu laskutetaan, laitathan sähköpostia aaiseminar2018@kasvatus-kuntoutuskoirat.fi. Laskutusmaksu on 10€.
Ilmoittautumista koskevia lisätietoja voit kysyä ensisijaisesti sähköpostitse aaiseminar2018@kasvatus-kuntoutuskoirat.fi tai 040-5440570/Paula Leppänen

Lauantai-illan yhteinen illallinen 1.9.2018

Toisen seminaaripäivän jälkeinen lauantai-ilta 1.9.2018 (klo 19.00) huipentuu illalliseen ravintola Kannaksessa aivan Helsingin keskustassa (Eerikinkatu 43, Helsinki). Keittiömestari on alustavasti ehdottanut alkuruuaksi etanapannua tai pientä lohikeittoa, pääruuaksi pariloitua lohta, poropihvejä tai kasvispihvejä sekä jälkiruuaksi jäisiä karpaloita ja kinuskikastiketta tai kauden jälkiruokaa. Erityisruokavaliot otetaan tietysti huomioon! Menun hinta on ainoastaan 41€; tämän lisäksi jokaisen tulee kustantaa omat juomansa. Käy kurkistamassa ravintolan nettisivuja: https://www.kannas.fi

Lauantai-iltana järjestetään yhteinen illallinen, jonne ilmoittaudutaan erikseen seminaarin verkkokaupan Holvin kautta https://holvi.com/shop/aaiseminar2018/

Illallinen ei sisälly seminaarimaksuun vaan paikka illalliselta tulee lunastaa erikseen!

Paikka ja kulkuyhteydet
Valkea Talo, llkantie 4, Haaga, 00400 Helsinki
Valkea talo on viihtyisä ja monipuolinen tila kokouksille ja seminaareille ja se sijaitsee Helsingissä Haagassa.
Bussit 40 ja 43 Elielinaukiolta, Ilkantie 4:n kohdalla Valkean talon pääsisäänkäynnin edessä on bussipysäkki,
S-, U-, L-, E-, A- P-, ja I -junalla Rautatieasemalta Huopalahden asemalle, josta lyhyt kävelymatka Valkeaan taloon.
Suosittelemme käyttämään julkista liikennettä, sillä paikan päällä on rajallinen määrä pysäköintitilaa.
Helsingin seudun reittiopas löytyy osoitteesta https://www.reittiopas.fi/

Majoitus

Helsingin Valkeaan taloon on hyvät kulkuyhteydet Helsingin keskustasta. Helsingin alueella on paljon majoittumisvaihtoehtoja aina edullisemmista hostelleista hotelleihin.

Lisätietoja Helsingin alueen tarjonnasta löydät https://www.myhelsinki.fi/

Seminaaripaikan läheisyydessä sijaitsee muun muassa seuraavat majoituspaikat:
Hotel Haaga, https://www.hotelhaaga.fi/
Myö Hostel, http://myohostel.com/
Cumulus Meilahti, https://www.cumulus.fi/
Sokos Hotel Pasila https://www.sokoshotels.fi/

Seminaariväen yöpymistarjoukset löydät AAI2018_Hotellikiintiöt FIN

Koirat

Seminaarin sunnuntain workshopeissa harjoitellaan koiran kanssa työskentelyä käytännön tasolla. Osallistuja voi tuoda mukanaan koiran, joka soveltuu käytettäväksi esimerkkikoirana harjoituksissa. Seminaariin otetaan vain rajallinen määrä esimerkkikoiria ja ohjaajan on varauduttava siihen, että koira työskentelee niissä workshopeissa, joihin koiran ohjaaja osallistuu. Koska tilat ovat rajalliset, ei ns. turistikoiria voi ottaa mukaan. Julkaisemme kesäkuun aikana kyselylomakkeen, jolla kartoitetaan paikalle saapuvien demokoirien lisäksi osallistujien ilmoittautumisia eri luennoille ja workshoppeihin, joista osaan on rajoitettu osallistujamäärä. 

Koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa, olla sosiaalinen ihmisiä kohtaan ja pystyä työskentelemään ja rauhoittumaan tilassa, jossa on muita koiria. Koiralta edellytetään hyviä työskentelytaitoja ja halua työskennellä vieraiden ihmisten kanssa. Koska koira työskentelee vain pienen hetken, on sen häiriötä tuottamatta kyettävä rauhoittumaan ohjaajansa kanssa tai erillisessä häkissä ohjaajansa valvonnassa.

Suosituksena on, että koira on suorittanut Koirat Kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen/työnäytön tai omaa vastaavat työskentelyyn tarvittavat taidot. Jos uskot, että koirasi on soveltuva esimerkkikoiraksi ja sinun on mahdollista ottaa se mukaan seminaariin tai vasta pohdit koirasi soveltuvuutta tehtävään, olethan yhteydessä järjestäjiin sähköpostitse.

Yhteystiedot

Lisätiedot ja tiedustelut aaiseminar2018@kasvatus-kuntoutuskoirat.fi http://www.kasvatus-kuntoutuskoirat.fi/

Seminaarin nettisivuilta löydät lisätietoja muun muassa kulkuyhteyksistä sekä majoitusvaihtoehdoista http://www.kasvatus-kuntoutuskoirat.fi/animal-assisted-intervention-aai-seminar-helsinki-31-8-2-9-2018/

Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry pidättää oikeuden muutoksiin.

AAI2018-seminaari-ohjelma-

AAI2018-seminar-programme-english version

Animal Assisted Intervention seminarium SWEDISH

Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n kanssa yhteistyössä seminaaria järjestämässä/ In cooperation with/ i samarbete med: