Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry on eri aloilla työskentelevien ammattilaisten vuonna 2010 perustama yhdistys. Tavoitteenamme on yhdistää kaikkia koira-avusteisesta työmuodosta kiinnostuneita ihmisiä sekä tarjota koira-avusteiseen työskentelyyn liittyvää täydennyskoulutusta ja vertaistukea. Edistämme tietoisuutta ammatillisesta ja tavoitteellisesta koira-avusteisesta työstä, jossa koira toimii ammattihenkilön työparina. Koira-avusteisessa työskentelyssä yhdistyy ammattihenkilön sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan osaajuus sekä vahva eläinavusteisen työmuodon ja eläimen lajityypillisten käyttäytysmistarpeiden tuntemus. Työmuodossa koiraa hyödynnetään yhtenä toiminnallisena menetelmänä yhdistyksen eettisiä ohjeita noudattaen.

Kansainvälisesti tarkasteltuna koira-avusteisella kasvatuksella ja kuntoutuksella on jo merkittävä asema. Myös Suomessa ammattimainen koira-avusteinen työskentely lisääntyy nopeasti. Yhdistys tukee tätä työskentelyä järjestämällä täydennyskoulutusta yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa.

Jäsenenä pääset osaksi moniammatillista asiantuntijaverkostoa. Saat sähköpostiisi jäsentiedotteen vähintään kahdesti vuodessa ja sinulla on mahdollisuus osallistua järjestämiimme maksullisiin lisäkoulutuksiin. Vuosittainen jäsenmaksumme on 30 euroa ja uuden jäsenen liittymismaksu on 5 euroa jäsenmaksun lisäksi vuoden 2017 alusta alkaen. Liity jäseneksi.

Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry kuuluu Kennelliiton Hyötykoirajaostoon sekä Green Care Finland ry:n.