Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä Ry logo

Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry on kasvatuksen ja kuntoutuksen aloilla työskentelevien ammattilaisten vuonna 2010 perustama yhdistys.

Yhdistyksen tarkoitus on

  • tukea ja kehittää koira-avusteista kasvatus- ja kuntoutustyötä sosiaali-, terveys- ja opetusaloilla,
  • yhdistää koira-avusteisesta työmuodosta kiinnostuneita ammattilaisia sekä
  • tarjota koira-avusteiseen työskentelyyn liittyvää täydennyskoulutusta ja vertaistukea.
  • edistäää tietoisuutta ammatillisesta ja tavoitteellisesta koira-avusteisesta työstä, jossa koira toimii ammattihenkilön työparina.

Koira-avusteisessa työskentelyssä yhdistyy ammattihenkilön sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan osaajuus sekä vahva eläinavusteisen työmuodon ja eläimen lajityypillisten käyttäytymistarpeiden tuntemus.

Työmuodossa koiraa hyödynnetään yhtenä toiminnallisena menetelmänä yhdistyksen eettisiä ohjeita ja standardeja noudattaen.

AJANKOHTAISTA

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous on 1.4.2023 klo 11.00. Osallistua voi joko tulemalla paikan päälle tai etänä Lue tästä lisää Ajankohtaista- sivustolta.

Mukaan toimintaan?

Tule mukaan monialaiseen yhdistystoimintaan ideoimaan ja kehittämään. Lisätietoa saat puheenjohtaja@kasvatus-kuntoutuskoirat.fi

Tapahtumia

Järjestämme Teamsin kautta jäsenille Ideoidaan yhdessä – asiantuntijapajoja. Ensimmäinen pajailta on 29.3.23. Ilmoittautumisohjeet sekä lisätietoa löydät Ajankohtaista- sivustolta kevään aikana pidettävistä asiantuntija- pajoista.  Aiheesta on myös maaliskuussa lähetetyssä jäsenkirjeessä.

! SOVELTUVUUSKOKEET VUONNA 2023 !
– Valkeakoski 19.3
– Helsinki 29.4
– Kouvola 12.5
– Helsinki 13.5
– Eurajoki 4.6.
 Seuraa ilmoitteluamme 😊
Ilmottautumiset avoinna jäsenjärjestelmä Neptonissa 👇
Katso kaikki tulevat tapahtumat

Kansainvälisesti tarkasteltuna koira-avusteisella kasvatuksella ja kuntoutuksella on jo merkittävä asema. Myös Suomessa ammattimainen koira-avusteinen työskentely lisääntyy nopeasti.

Koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö on tavoitteellista toimintaa ja edellyttää koiraohjaajalta oman ammattinsa lisäksi koulutusta koiran työparikäytöstä kasvatus- ja kuntoutusalalla.

Yhdistys järjestää täydennyskoulutusta yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Yhdistys myös järjestää työkäyttöön tarkoitetuille koirille soveltuvuustestejä.

Kun koira-ohjaaja on käynyt yhdistyksen täydennyskoulutuksen, koira läpäissyt soveltuvuustestin ja he ovat yhdessä suorittaneet työnäytön, he saavat oikeuden käyttää Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä työliivejä ja henkilökortteja.

Yhdistyksen jäsenenä

  • pääset osaksi moniammatillista asiantuntijaverkostoa
  • saat sähköpostiisi jäsentiedotteen vähintään kahdesti vuodessa, ja
  • sinulla on mahdollisuus osallistua järjestämiimme maksullisiin lisäkoulutuksiin sekä saat koiran soveltuvuustestin jäsenhintaan.

Vuosittainen jäsenmaksumme on 30 euroa ja uuden jäsenen liittymismaksu on 5 euroa.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Animal Assisted Intervention International logo
Vårdhundskolan logo
Nutrolin
JAMK

Kuulumme Kennelliiton Hyötykoirajaostoon sekä Green Care Finland ry:n

Kennelliitto
KKKT-kouluapu - koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry logo