Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä Ry logo

Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry on kasvatuksen ja kuntoutuksen aloilla työskentelevien ammattilaisten vuonna 2010 perustama yhdistys.

Yhdistyksen tarkoitus on

  • tukea ja kehittää koira-avusteista kasvatus- ja kuntoutustyötä sosiaali-, terveys- ja opetusaloilla,
  • yhdistää koira-avusteisesta työmuodosta kiinnostuneita ammattilaisia sekä
  • tarjota koira-avusteiseen työskentelyyn liittyvää täydennyskoulutusta ja vertaistukea.
  • edistäää tietoisuutta ammatillisesta ja tavoitteellisesta koira-avusteisesta työstä, jossa koira toimii ammattihenkilön työparina.

Koira-avusteisessa työskentelyssä yhdistyy ammattihenkilön sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan osaajuus sekä vahva eläinavusteisen työmuodon ja eläimen lajityypillisten käyttäytymistarpeiden tuntemus.

Työmuodossa koiraa hyödynnetään yhtenä toiminnallisena menetelmänä yhdistyksen eettisiä ohjeita ja standardeja noudattaen.

AJANKOHTAISTA

Syksyn toinen Ideoidaan yhdessä- paja järjestetään Zoomin välityksellä jäsenille 12.12.23. Aiheena koira- avusteinen työskentely palliatiivisessa ja saattohoidossa.

Lue lisää Ajankohtaista-sivustolta ja ilmottaudu mukaan.

! SOVELTUVUUSKOKEET VUONNA 2023 !
– 2.12.Kuopio TÄYNNÄ
Ilmottautumiset avoinna jäsenjärjestelmä Neptonissa 👇
Katso kaikki tulevat tapahtumat

Kansainvälisesti tarkasteltuna koira-avusteisella kasvatuksella ja kuntoutuksella on jo merkittävä asema. Myös Suomessa ammattimainen koira-avusteinen työskentely lisääntyy nopeasti.

Koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö on tavoitteellista toimintaa ja edellyttää koiraohjaajalta oman ammattinsa lisäksi koulutusta koiran työparikäytöstä kasvatus- ja kuntoutusalalla.

Yhdistys järjestää täydennyskoulutusta yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Yhdistys myös järjestää työkäyttöön tarkoitetuille koirille soveltuvuustestejä.

Kun koira-ohjaaja on käynyt yhdistyksen täydennyskoulutuksen, koira läpäissyt soveltuvuustestin ja he ovat yhdessä suorittaneet työnäytön, he saavat oikeuden käyttää Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä työliivejä.

Yhdistyksen jäsenenä

  • pääset osaksi moniammatillista asiantuntijaverkostoa
  • saat sähköpostiisi jäsentiedotteen vähintään kahdesti vuodessa, ja
  • sinulla on mahdollisuus osallistua järjestämiimme maksullisiin lisäkoulutuksiin sekä saat koiran soveltuvuustestin jäsenhintaan.

Vuosittainen jäsenmaksumme on 30 euroa ja uuden jäsenen liittymismaksu on 5 euroa.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Animal Assisted Intervention International logo
Vårdhundskolan logo
Nutrolin
JAMK

Kuulumme Kennelliiton Hyötykoirajaostoon sekä Green Care Finland ry:n

Kennelliitto
KKKT-kouluapu - koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry logo